utemöbler till restaurang

Utemöbler till restaurangen

utemöbler

Planering av utemöbler för restaurangen

Vintersäsongen når sitt slut och värmen nalkas. När solen träder fram måste man som restaurangägare vara beredd, rustad för att kunna erbjuda uteservering till gästerna, gärna så snart och snabbt som möjligt. Möblerna står i centrum här. De ska vara tilltalande för gästerna samtidigt som de helst bör vara lättskötta och enkla att ha att göra med för personalen. Utemöblerna är visitkortet, caféets eller restaurangens ansikte utåt för passerande fotgängare och potentiella kunder, detta då de utgör en sådan ofrånkomlig del av atmosfären och är objekten som ger dem dess karaktär. Är du ute efter utemöbler till din uteservering? Här kommer några tips och information över saker som du bör ha i åtanke när du ska köpa dem.

Material – vilket passar just dina behov bäst?

Vid val av utemöbler för restaurangen är tillverkningsmaterialen den känsligaste faktorn i ekvationen. Aluminium, rotting och teak är de vanligast förekommande materialen bland utemöbler för restauranger. Var och en av dem har sina för- och nackdelar. Vilken som passar just din uteservering bäst beror på vilken atmosfär du vill åstadkomma och vilken karaktär du vill att dina utemöbler ska förmedla till omvärlden, allt detta utan att glömma att möblerna inte får kräva hur mycket underhåll som helst; de måste ju vara tillräckligt hållbara så att siffrorna går runt som de ska!

Uthållighet och underhåll är egenskaperna som brukar vara givna utgångspunkter för café- och restaurangägare vid köp av möbler till sin restaurang eller café. Möblerna ska vara lätta att underhålla samt kunna flyttas runt vid behov, och lagras när de inte används. Aluminiumstolar och bord är särskilt passande i detta hänseende. De är extremt lättskötta, är rost- och mögelfria och tål slitage väl. Dessutom är de, bokstavligen, väldigt lätta. De kan enkelt tas ut och in av personalen efter behov. Med detta sagt så är det ju klart att estetiken inte får försummas; aluminiummöbler kanske inte passar alla i smaken.

Funktionalitet och praktisk design i all ära – möblerna måste även passa den typ av atmosfär man vill skapa för uteserveringen stilmässigt, vilket betyder att man bör jämföra olika material med varandra för att se vad som är lämpligast för den enskilda lokalen. Möbler av teak, till exempel, kanske kräver mer skötsel och underhåll, men är kanske mysigare för ett litet trädgårdscafé. Sedan så har den ju en förhållandevis hög motståndskraft mot väta och angrepp, så det kanske är värt det årliga underhållet i syfte att bibehålla dess attraktiva färg.

Rotting – det givna alternativet för ”flytta ut vardagsrummet”-konceptet

Att ”flytta ut vardagsrummet” är ett allt populärare koncept vid uteserveringar. Det går helt enkelt ut på att man skapar ett litet hörn med soffor och fåtöljer utanför restaurangen eller caféet och ger variation till uteserveringen i sin helhet. För dessa möbler är rotting det givna materialet. För utomhusbruk används med fördel fiberrotting eller konstrotting, då det är väldigt lättskött och endast kräver att man spolar av dem med vatten emellanåt.

Komplement för uteserveringar – fram med parasollerna!
Dynor, dynfodral, parasoll… Har du tänkt på alla olika tillbehör som måste köpas in till uteserveringen? Du kanske kan använda fiberrotting till sofforna och fåtöljerna, men köpa dynor och extra dynfodral av naturmaterial för att göra tillvaron lite lyxigare. Sedan måste man ju se upp för solen: ett parasoll ser ut att vara en lika naturlig del av uteserveringen som solen den är ämnad att skydda ifrån.

Som du ser är det mycket man bör tänka på vid val av utemöbler. Fråga gärna en specialist innan du bestämmer dig för detta viktiga beslut som dina utemöbler kan stå och falla med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *