soffor till restaurangen

Inred din restaurang med soffor

Inred restaurangen med sofforDet finns många fördelar med att inreda med soffor istället för vanliga stolar i din restaurang. Du slipper springa runt och rätta till stolar som står huller om buller och du slipper störande ljud av stolar som dras över golvet.

En annan fördel är att du ger varje bord en känsla av avskildhet ifrån resten av restauranggästerna, då många restaurangsoffor är ganska höga i ryggen. Ofta är de dessutom byggda på så sätt att de är fasta med ryggarna vända mot varandra.

Så istället för ett hav av bord och stolar så bildas det små öar i lokaler, var och en med sitt eget lilla privata utrymme.

Vilken typ av soffa passar mig och min restaurang?

Som tidigare sagts, finns det fasta restaurangsoffor av gammal klassisk typ, med ryggarna vända mot varandra. Men du kan också välja att bygga upp ett system av soffor med hjälp av byggbara moduler. På det sättet kan du möblera även i hörn. Detta ger dig också en mycket större flexibilitet i hur du kan möblera i lokalen.

Båda dessa typer av soffor är avsedda för att sitta på under måltiden. De bör därför inte vara för låga då det gör att det blir besvärligt och obekvämt att äta.

Det finns också soffor som är avsedda för att stå i andra delar av lokalen, som t.ex. runt entréer och längs väggar. Ett modernt namn på dessa är loungesoffor, och är tillverkade för att vara betydligt bekvämare än kusinerna vid matbordet. Här slår man sig gärna ner efter maten med en drink eller en kopp kaffe och lutar sig tillbaka och mår gott.

Att tänka på när du ska välja material och stil

Först av allt bör man naturligtvis tänka på att sofforna bara är en del i hela restauranginredningen. Det är viktigt att de inte avviker från helhetsintrycket utan smälter in i harmoni med övriga möbler. Har du en viss stil på bord och stolar i övrigt så försök att hålla kvar den stilen i valet av soffor till restaurangen.

När det kommer till val av material finns det i huvudsak 3 olika att välja på. Tyg erbjuder kanske det största urvalet av färger och mönster och kan varieras i näst intill oändlighet. Men det är också det material som är mest utmanande att hålla rent. För att göra det lite lättare rekommenderas att man impregnerar tyget med spray, innan de används. Det gör att soffan står emot smuts och vätskefläckar bättre.

Dyrast, och också mycket bekvämt, blir det om du väljer skinnklädsel till dina soffor. Det ger restaurangen en elegant touch, men kräver också desto mer underhåll från din sida. Äkta skinn behöver smörjas in flera gånger per år för att behålla sin lyster och smidighet. Annars blir det lätt uttorkat och spricker.

Enklast är det att välja konstläder. Det är billigare än riktigt skinn och avsevärt mycket enklare att sköta. Det enda du egentligen behöver göra med konstläder är att gå över dem med dammsugaren och då och då torka av dem med en trasa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *