Restaurangmöbler japansk design

Restaurangmöbler

Restaurangmöbler köptips

Vad bör man tänka på vid köp av restaurangmöbler

Bakom varje enskilt möbelköp för restaurangen bör man alltid ha en tydlig idé, ett tema eller inredningskoncept som kommer att ge mening till helheten. Vad vill du locka för kunder till din lokal? Vilka färger och belysning är lämpligast för just ditt koncept? Under vilka omständigheter åtnjuts den mat du tänkt servera bäst? Vill du ha en livlig miljö eller kanske en lite mer stillsam och mysig stämning. Nedan finner du allmänna idéer och tips om vad du bör tänka på när du ska inreda din restaurang.

Restaurangmöbler köp här
Konceptet – grundpelaren i din restauranginredning

Restaurangbesöket är mycket mer än bara maten som intas, det är en upplevelse som inbegriper alla sinnen: syn, hörsel, känsel… alla sinnen bidrar till att förhöja den kulinariska upplevelsen. Innan du köper dina restaurangmöbler bör du därför ha en övergripande idé att utgå från, ett koncept som kommer att utgöra den röda tråden när du väljer de olika komponenterna i din inredning. Konceptet flätar samman de lösa delarna och ger dig många svar till specifika frågor angående de olika egenskaperna som dina restaurangmöbler och inredningstillbehör måste ha för att åstadkomma den upplevelse du är ute efter att erbjuda dina kunder.

 

Stark mat och livlig stämning kanske går ihop med färgstarka väggar, något som kan matchas av färgerna på textilierna. Alternativt kanske du är ute efter en mer intim atmosfär, vilket kanske uppnås bäst med mörka, diskreta färger och svag grundbelysning kombinerad med väl genomtänkt punktbelysning för att framhäva vissa delar av lokalen.  En annan viktig aspekt att ha med i beräkningen är den akustiska stämningen, kanske inte lika uppenbar vid första anblicken då den inte syns, men inte mindre viktig för den delen.  Materialet på restaurangmöblerna kommer att ha en avsevärd påverkan på lokalens ljudbild, och bör således föras in bland faktorerna under valet av restaurangmöbler och tillbehör.

Bord dvs bordsskivor och bordsstativ – att tänka på vid inredning av restaurangen

Atmosfären och de olika dimensionerna som går ihop för att skapa restaurangupplevelsen är inte bara avhängiga av attraktiva koncept. Att driva en restaurang är trots allt en näringsverksamhet som inte bara ska gå runt, men gärna ge en avkastning till sina ägare, för att inte tala om den uppenbara vikten i att ha en nöjd personal. Specifikt designade restaurangbord dvs bordsstativ ovh bordsskivor av kvalitet bör inte bara vara inbjudande till synen och stilen, men bör också underlätta den vardagliga driften av restaurangen för personalen: funktionell och praktisk design av bordsstativ till restaurangen ger möjlighet till omplacering av bord efter varierande behov och bör även underlätta städningen för personalen.

Att inreda en restaurang och införskaffa restaurangmöbler är en stor investering. Om din budget tillåter det kan det vara smart och kostnadseffektivt att ta hjälp av en professionell inredare som kan bistå med expertis och assistera vid utformningen av inredningsdelen av restaurangkonceptet. Med den vanliga förekomsten av mängdrabatter och olika paketpris på restaurangmöbler kan anlitandet av extern expertis för att planlägga köpet rent utav vara det enda ekonomiskt förnuftiga beslutet att ta.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *