Trender för restauranger

För att kunna locka till sig nya kunder och även befintliga kunder är det viktigt som restaurangägare måste man vara kreativa, inte bara när det handlar om menyer, inredning, och marknadsföring.

En annan intressant trend som gäster efterfrågar är lokala och ekologiska råvaror. Gästerna är ekologiskt medvetna och de vill stödja lokala odlare och minimera inverkan på miljön. Detta är på gott och ont för restaurangägare förstås. Det kan vara svårt att få tag på lokala råvaror och påståendet att något är ekologiskt kräver uppföljning och kan även i vissa fall vara dyrt. Som restaurangägare bör man även vara beredd på frågor som restaurangägarna kan ställa om hur något är ekologiskt och var det är odlat. Ett tips är redan på menyn skriva inte bara att något är lokalt odlat eller ekoligist utan också var råvarorna kommer ifrån. På så sätt får er personalen färre frågor och kan koncentrera sig på maten och ge topp service till era kunder.

Något som även börjar kommer mer och mer är efterfrågan efter glutenfria produkter och vegetariska rätter. Efterfrågan efter vegetarisk eller veganmat kommer allt mer, därför är det extra viktigt att märka ut detta på er meny. Många gäster är villiga att prova veganmat eller vegetarisk mat, men de vet inte alltid skillnaden på vegetarisk mat eller veganmat därför är det bra att utbilda personalen i skillnaderna och vad som är vad så de kan förklara för era gäster.

Restaurangmöbler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *